Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 mars 2016 | 22:00

Svenske Ludvig har sett ”Star Wars: The Force Awakens” 28 gånger på bio

"Jag kommer nog se den många gånger till."
Det finns ”Star Wars”-fanatiker, och så finns Ludvig från Norrköping. Han har redan sett den senaste filmen ”The Force Awakens” 28 gånger på bio sedan premiären i december. Det kan bli några fler återbesök.

- Jag såg den först med en vän, tror vi gick fem gånger tillsammans. Intresset växte med det, och jag kunde inte släppa filmen. Sen försökte jag gå två gånger i veckan, inte för att uppnå något rekord, men för att jag älskar den. Jag brukar se filmer jag gillar många gånger, säger Ludvig till MovieZine.

Tröttnar du aldrig? 

- Nej, det finns ingen anledning till det. Jag kommer nog se den många gånger till, men då inte på bio, det blir rätt dyrt. Som inbitet fan av allt med ”Star Wars” känns det svårt att tappa intresset.

Vilken är då favoritscenen som du alltid längtar till?

- Hela filmen är bra. Det är svårt att välja en favoritscen, men en som verkligen ger mig rysning är sista scenen när man får träffa Luke Skywalker igen. Många föredrar Han Solo med Chewbacca, men jag skulle påstå att den sista scenen är bättre.

Efter att ha sett filmen 28 gånger, har du upptäckt något som vi andra inte såg?

- Svårt att veta vad folk upptäckt och inte upptäckt, jag skulle nog rekommendera folk att se den istället (flera gånger). Alla ser vi en film på olika sätt. Men något den verkligen lyckas med är att ge en otrolig nostalgi, hela filmen ut. Och att fånga den gamla känslan. En del tycker det är ett enkelt knep, jag tycker personligen att det var genialiskt.

Hur många gånger såg du de tidigare Star Wars-filmerna?

- Hahaha, det har jag verkligen ingen koll på. Brukar försöka se igenom alla filmerna en gång i månaden i alla fall, svarar Ludvig.

"Star Wars: The Force Awakens" kommer ut på fullmatad Blu-rayutgåva den 22 april.
| 10 mars 2016 22:00 |