Film

Skribent

MovieZine

9 februari 2016 | 15:55

Svenskar bakom ny internationell thriller

Babak Najafi regisserar "Horizon Line" åt Svensk Filmindustri.
Flerfaldigt prisbelönade Babak Najafi kommer att regissera den engelskspråkiga filmen ”Horizon Line” för Svensk Filmindustri. Thrillern handlar om ett par som vid en rutinflygning över Stilla Havet flyger vilse efter att deras pilot dör i en olycka. Nu kämpar de mot klockan för att överleva.  

Babak Najafi slog igenom med den svenska filmen ”Sebbe” (2010) som följdes upp av "Snabba Cash II" (2012). Najafi är närmast aktuell med ”London Has Fallen”, med Gerard Butler och Morgan Freeman.

Inspelningen av "Horizon Line" planeras till hösten 2016 och för närvarande pågår arbetet med rollbesättning. Fredrik Wikström Nicastro ("Snabba Cash"-trilogin) är en av producenterna. Manus är skrivet av Josh Campbell och Matt Stuecken (närmast aktuella med ”10 Cloverfield Lane”). Duon har nyligen också skrivit manuset till en "Snabba Cash"-remake som går under namnet "Easy Money".

- Manuset till "Horizon Line" är ett av de mest spännande och dramatiska originalmanus jag läst, kommenterar Fredrik Wikström Nicastro. 

”Horizon Line” är en av de första långfilmerna i SF:s strategi i att utveckla och producera engelskspråkiga filmer med svenska och nordiska kreatörer. För närvarande utvecklas ytterligare två projekt inom ramen för denna strategi; ”Easy Money” samt ”Ibiza: The White Island”.
| 9 februari 2016 15:55 |