Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 juli 2023 | 13:00

Svenska "It Takes Two" av Josef Fares ingår i Playstation Plus i juli

"It Takes Two" av Josef Fares, "Sniper Elite 5" och "World War Z" är några av spelen som ingår i prenumerationstjänsten PS Plus i juli.
Även om prenumerationstjänsten Playstation Plus uppgraderas till att ha ett mycket större utbud och flera olika nivåer under förra året, dyker fortfarande minst tre spel upp varje månad för alla med nivån Extra, Premium eller Essential.
 
I juli är det utan tvekan det fantastiska "It Takes Two" av den tidigare filmregissören Josef Fares som ingår, samt "Sniper Elite 5" och "World War Z".
 
 
"It Takes Two" av Josef Fares (filmer som "Jalla, Jalla!" och "Kopps") Hazelight Studios blev framröstat till årets spel 2021 av oss här på MovieZine och tog även hem storpriset på The Game Awards, så det här får du inte missa.
 
Spelet handlar om paret Cody och May, som förvandlas till levande dockor efter att deras dotter önskat att de ska sluta gräla. Med hjälp av den charmiga Dr. Hakim ger de sig ut på ett äventyr fullt av utmaningar i hopp om att kunna lappa ihop det trasiga förhållandet.
 
Spelet är fullproppat med galna och varierade spelmekaniker och måste spelas tillsammans med någon annan, vilket gör det till ett väldigt unikt äventyr. "It Takes Two" ska även bli film hos Amazon, med Dwayne Johnson som producent.
 
 
"Sniper Elite 5" handar om prickskytten Karl Fairburne, som den här gången försöker avslöja det hemliga Project Kraken i Frankrike under 1944. Här gäller det att smyga runt i stora miljöer för att skjuta ihjäl så många nazister som möjligt, samtidigt som en spännande berättelse utvecklas.
 
Även "Sniper Elite"-spelen ska bli en karaktärsdriven actionthriller med "Rampage"- och "San Andreas"-regissören Brad Peyton. 
 
 
"World War Z" är som bekant en film av Marc Forster med Brad Pitt i huvudrollen från 2013, men det har även kommit ett spel som utspelar sig i samma universum.
 
Spelet följer en grupp överlevare under zombieapokalypsen i städerna New York, Jerusalem, Moskva, Tokyo, Marseille, Rom och Kamchatka. Här får du välja mellan flera olika klasser och samarbeta med andra spelare för att skjuta ihjäl de massiva grupperna av zombier.
 
Det mest unika med spelet är utan tvekan att det kan synas upp till 1000 fiender på skärmen samtidigt, som dessutom kan klättra på varandra för att nå högre platser (och dig!).
 
 
Andra spel som dyker upp i juli är simulatorn "SnowRunner" där du kan köra 40 olika fordon i extrema förhållanden, det svenska actionrollspelet "The Ascent" och det fenomenala "Undertale".
 
För Premium-abonnenter ingår även spelen "Twisted Metal" och "Twisted Metal 2", som passar perfekt inför tv-serien som har premiär den 27 juli.
 
Alla spelen blir tillgängliga för prenumeranter den 18 juli.
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad, samt en katalog med klassiska spel om du väljer en högre nivå.
 
Vad tycker du om månadens utbud?
| 13 juli 2023 13:00 |