Film

Skribent

MovieZine

17 april 2024 | 19:25

Snart släpps dokumentären “Avicii - I'm Tim” - se första bilderna här

Hundratals timmar av privat arkivmaterial och nya intervjuer ger oss en annan bild av Avicii. I sommar blir det världspremiär på Tribeca Film Festival.
I dag blev det klart att “Avicii - I'm Tim” kommer att visas på Tribeca Film Festival i New York i juni.
 
Genom ett unikt arkivarbete och tillgång till aldrig tidigare visade intervjuer får vi höra artisten Tim Bergling själv berätta historien om sitt liv och följa med på hans vindlande resa - från det allra första andetaget på BB i Stockholm 1989 till det tragiska slutet i Oman 2018.
 
För regin står Henrik Burman, musikjournalist och TV-producent, vars hyllade regidebut “Yung Lean - In my Head” hade sin premiär på Tribeca 2020.
 
- “Avicii - I’m Tim” har sin grund i 100-tals timmar av privat arkivmaterial från barndom och karriär men bygger också på nya inspelningar och intervjuer med betydelsefulla personer i Tims liv - vänner, kollegor, världsstjärnor och familj, berättar regissören i ett pressmeddelande.
 
Filmfestivalen i Tribeca startades och drivs av Robert De Niro och Jane Rosenthal. I år har över 13 000 filmer tävlat om färre än 200 platser i den prestigefyllda festivalen.
 
Se de första bilderna ur filmen nedan.
 
| 17 april 2024 19:25 |