Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2024 | 10:00

Svensk queer kortfilm gör succé på internationella filmfestivaler

Varning! Den här trailern är NSFW...
Den svenska kortfilmen "MASC4MASC" vann nyligen pris för Bästa studentfilm (Best Student Short Award) på KASHISH Pride Film festival, som är Sydostasiens största hbtq-filmfestival. Juryn imponerades av "en 8-minuters film som inkapslar rädslan för sårbarhet" enligt vinnarmotiveringen.
 
Idag meddelar produktionsbolaget Två Träd att filmen också blivit utvald till programmet för Frameline, som är Nordamerikas största queerfilmfestival och går av stapeln i San Francisco i juni. Tidigare har den visats på Göteborg Film Festival 2024.
 
"MASC4MASC" är regisserad av Felix Augustin Greisinger och gjord i samarbete med Stockholms Konstnärliga Högskola. I huvudrollen syns Victor Iván, senast aktuell i Netflix-serien "Tore".
 
Handlingen följer Rafael och hans kompisar som är kungar i en värld präglad av maskulinitet och snabba romanser. På gymmet träffar han Alex och de möts i ett kort intensivt ögonblick. Men när Alex delar en intim stund med en annan man, konfronteras Rafael med sina egna känslor och rädslor, sliten mellan två världar.
 
Trailern nedan ger ett smakprov:
 
| 23 maj 2024 10:00 |