Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 april 2012 | 19:01

Svensk producent hyllas i Cannes

Sandra Harms, producent på Sonet Film i Stockholm, har av Svenska Filminstitutet valts att representera Sverige i European Film Promotions (EFP) Producers on the Move på filmfestivalen i Cannes.

Hon är just nu aktuell med produktionen av regissören Karzan Kaders långfilmsdebut "Bekas", som går upp på svenska biografer i höst. Tillsammans med regissören Teresa Fabik står hon också bakom långfilmen "Prinsessa" (2009), som Guldbaggenominerades i kategorierna bästa manus, bästa regi och bästa film.

- Jag är jättestolt och glad över att bli vald till årets Producer on the Move. Jag vill verkligen jobba internationellt och tror att det här kan fungera lite som en dörröppnare för mig på årets Cannes-festival. Man blir lätt anonym utanför Sveriges gränser som producent och det här är ett effektivt sätt att knyta kontakter. Nu ska jag bara göra mesta möjliga av det också!

Producers on the Move-utnämningen innebär att den svenska representanten i Cannes får träffa ett tjugotal andra framtidsnamn inom europeisk filmproduktion.

Producenterna diskuterar sina kommande och pågående projekt med varandra och deltar i samproduktionsträffar och pitchningsforum. Tanken är dels att skapa internationell uppmärksamhet kring europeisk film, och att ge producenterna en möjlighet att knyta kontakter inför framtida europeiska produktioner.

MovieZine är officiell mediepartner till Producers on the Move på årets Cannes-festival och kommer att rapportera mer därifrån, under festivalperioden 16-27 maj.

| 24 april 2012 19:01 |