Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2021 | 07:55

Superman är svart i nytt projekt från HBO Max

Michael B. Jordan producerar miniserie om Val-Zod, en alternativ tolkning av Stålmannen.
Medan vi väntar på ett definitivt besked om Henry Cavill framtid som Clark Kent, har Warner Bros bestämt sig för att utforska andra Supermän från DC:s stall av superhjältar.
 
Nu avslöjar Collider att Michael B. Jordan ("Creed", "Black Panther") ska ta berättelsen om Val-Zod till streamingtjänsten HBO Max. I serietidningarna figurerar Val-Zod i ett alternativt universum. Han kommer från planeten Krypton precis som Kal-El, har en liknande bakgrund, och tar över manteln som Superman när denne dödats.
 
Jordans produktionsbolag Outlier Society har redan anlitat en manusförfattare som ska skriva miniserien. Om Jordan själv axlar huvudrollen? Det återstår att se.
 
 
Warner Bros andra stora Superman-projekt är en biofilm som utvecklas av J.J. Abrams och Bad Robot. Även den fokuserar på en svart Superman från en parallell värld - möjligen är det Calvin Ellis. 
 
- Det finns en ny, mäktig och rörande Superman-historia som väntar på att berättas, sade Abrams i februari.
 
Michael B. Jordan har superhjältevanan inne sedan han spelade i "Fantastic Four" (2015). Han ska länge ha varit intresserad av att göra något nytt kring Superman, och ryktades ett tag vara aktuell för huvudrollen i Abrams film. Nu förstår vi att ett helt eget projekt lockade aningen mer. 
 
| 24 juli 2021 07:55 |