Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 juli 2021 | 22:20

Lanseringen av HBO Max i Sverige kan dröja till 2022

Den uppgraderade versionen av HBO Nordic var ursprungligen planerad att nå oss under andra halvan av 2021.
Förväntningen har hittills varit att HBO Max, den uppgraderade versionen av HBO Nordic, kommer att nå de svenska användarna under den andra halvan av 2021. Nu meddelar man att det med större sannolikhet istället kommer att ske i början av 2022. 
 
The Hollywood Reporter skriver att WarnerMedia har ändrat om i sina planer, för att till en början satsa mer på att öka antalet prenumeranter i Latinamerika, där HBO Max lanserades den 30 juni. Av den anledningen kan det komma att dröja längre än tänkt innan tjänsten når vissa delar av i Europa. 
 
HBO Max har funnits i USA sedan den 27 maj 2020, och har bland annat gett användarna både eget originalinnehåll och exklusiva möjligheter att streama bioaktuella filmer. Senare i år kommer exempelvis filmer som "Dune" och "The Suicide Squad" att släppas hos tjänsten i samband med sina biopremiärer.
 
Vad exakt uppgraderingen kommer att innebära för oss svenska prenumeranter, och hur pass mycket innehållet kan komma att skilja sig från den amerikanska versionen, har ännu inte bekräftats.
| 22 juli 2021 22:20 |