Film

Skribent

MovieZine

28 april 2024 | 20:00

Svag biohelg för Skarsgård - slagen av en 45-årig klassiker

Biopubliken sviker ”Boy Kills World”. Vad betyder det för den planerade uppföljaren?
Bill Skarsgård har helt klart den mest imponerande superkroppen på bio just nu. Men det hjälper inte, och amerikansk biopublik verkar svika hans senaste actionrulle.
 
”Boy Kills World” förväntas tjäna runt 1,6 miljoner dollar under sin premiärhelg, skriver Deadline. Det räcker inte ens för att ta sig in på topp-10 på amerikanska biolistan. Faktum är att ”Alien” från 1979 drar in mer pengar med sina jubileumsvisningar denna helg. Ridley Scotts skräckklassiker cashade in närmare 1,8 miljoner dollar och knep 10:e plats på Boxoffice.
 
Det här bådar inte gott för en eventuell uppföljare. Regissören Moritz Mohr blev intervjuad av Variety om sina förhoppningar på fler filmer om den våldsamme hämnaren Boy:
 
- Vi har pratat mycket om det under hela produktionen. Det finns så många bra idéer. Frågan är nu bara, vill folk se mer? Det här är inte en stor studiofilm, så vi får vänta ett tag och se hur den tas emot. Om folk gillar filmen så har vi några historier vi kan berätta, och jag skulle verkligen se fram emot det.
 
"Boy Kills World" får svensk biopremiär på fredag.
 
| 28 april 2024 20:00 |