Film

Skribent

Thomas Linnaeus

1 april 2023 | 12:00

Hypade animesuccén från “Your Name”-regissören släpps på bio under våren

Makoto Shinkais senaste film "Suzume", ett gripande drama om den japanska landsbygden, kommer till svenska biografer den 14 april.
Häromveckan skrev vi om att animefilmen “Suzume” slår rekord i Kina och nu ska givetvis biosuccén även komma till oss. Biopremiär är redan beräknat om två veckor här på hemmaplan.
 
Makoto Shinkai är kanske den mest hyllade verksamma animeregissören just nu. Förutom “Your Name” ligger han bakom “The Garden of Words” och “Weathering with You” som båda prisades för vacker animation samt gripande berättelser.
 
 
I “Suzume” tar regissören sig an den japanska landsbygden. Här får vi följa 17-åriga Suzume som måste hjälpa en ung man att stänga dörrar runtom Japan. Varför just stänga dörrar? Jo, för att de är “öppna” och de skjuter ifrån sig olika typer av katastrofer som skakar om Japan.
 
När filmen släpptes i Kina drog den in över 50 miljoner dollar under premiärhelgen, och då rapporterade vi även att den redan hade sålts till 199 länder. Ett av dessa länder är alltså Sverige och premiärdatum för oss blir alltså den 14 april.
 
Kommer du att se “Suzume” på bio?
| 1 april 2023 12:00 |