Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2023 | 20:45

Superman 85 år idag! Och arbetet med nya filmen är redan igång

James Gunn firar jubileet med att kicka igång förproduktionen av "Superman: Legacy".
Idag passar vi på att gratulera Kal-El, mannen av stål, Clark Kent - ja, allas vår Superman! Hjälten från Krypton har uppnått den aktningsvärda åldern 85 år. Vi får hoppas att han inte bryter ett höftben eller något i nästa fight om vår planet.
 
Det är alltså den 18 april 1938 som Superman gjorde sin debut i Action Comics #1. Blott 23-åriga serieskaparna Jerry Siegel och Joe Shuster sägs ha skapat den första superhjälten - några år senare kom "imitatörerna" Batman, Captain America och andra, som såg till att genren tog hela USA med storm. Resten är historia, som med tiden brett ut sig både på tv och på bioduken.
 
Christopher Reeve, Brandon Routh och Henry Cavill är några av alla skådespelare som fått axla manteln genom åren.
 
 
Men snart börjar jakten på nästa Superman. DC har stora planer för sitt växande filmiska universum, och först ut är "Superman: Legacy" med biopremiär om 2,5 år. Regissören James Gunn firar denna dag med att kicka igång arbetet med den nya filmen, även om ingen skådespelare ännu har hittats.
 
"Vad är väl en bättre dag än Supermans jubileum för att dyka in i förproduktionen?" skriver han på Twitter. "Kostym, produktionsdesign med mera är redan igång."
 
"Superman: Legacy" kommer på bio i oktober 2025.
| 18 april 2023 20:45 |