Film

Skribent

MovieZine

28 maj 2019 | 15:22

Sune-uppföljaren är under inspelning

Tomas von Brömssen gör rollen som Sunes morfar. Biopremiär 20 december.
Uppföljaren till populära “Sune vs Sune” är under inspelning, återigen med manus och regi av Jon Holmberg. I nya filmen ställs Sune inför ett dilemma: ska han åka på klassresa med kärleken Sophie, eller på morfars bröllop som infaller samma helg?
 
Nya Sune-filmen beskrivs som "en varm och galen komedi om vänskap och lojalitet, och om vad som är viktigt i livet – vare sig man är 11 eller 70 år". Låter med andra ord som upplagt för en ny publikfavorit i jul.
 

Bilder: Fianna Robijn
 
Precis som sist spelas familjen Andersson av Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf). Övriga roller spelas av bland andra Marika Lindström, Jonatan Rodriguez, Christoffer Nordenrot och Maria Nohra.

Dessutom dyker Tomas von Brömssen upp i rollen som Sunes, Håkans och Annas morfar:   

– Jätterolig inspelning! Dels för att det kändes roligt att få vara med i en Sune-film och dels för att jag arbetat och haft ett fint samarbete med regissören Jon Holmberg tidigare. Det är dessutom ett väldigt bra manus. Komiskt med bra driv men där även vemodet får plats – och mycket action! Jag har inte varit med om så mycket rena actionscener sen "Mannen från Mallorca" 1984! Jag utgår från att Morfar blir stående figur i alla resterande Sune-filmer, säger Tomas von Brömssen i ett pressmeddelande.
 
 
Det här ska julens Sune-film handla om

Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller.

Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är.

Nya Sune-filmen har biopremiär 20 december.
| 28 maj 2019 15:22 |