Spel

Skribent

Lina Svensson

12 juni 2019 | 15:00

Summering: De 7 bästa nyheterna från E3 2019

Vi har sammanfattat höjdpunkterna från spelfesten E3 2019.
Och så var det roliga över för denna gång. Alla presskonferenser på E3 är förbi och vi vet nu vad vi har att se fram emot på spelfronten en tid framöver. Det har varit ett flertal timmars presskonferenser. Den ena på en mer odräglig sändningstid, än den andra och du kanske helt enkelt inte har haft orken eller tiden att sitta uppe och titta på dem allihopa. Men oroa dig inte, vi har sammanfattat det absolut bästa från årets stora spel-fest i en artikel åt dig.
 

1. Microsoft bekräftar nästa Xbox-konsol - släpps 2020! 

 
Som det har tisslats och tasslats under flera månades tid. Vad kommer egentligen Microsoft att leverera för nytt kraftpaket till konsol? Och när? Under Microsofts presskonferens fick vi det äntligen bekräftat. I slutet på 2020 kommer en ny konsol att inta marknaden från Microsoft, en konsol med arbetsnamnet Project Scarlett
 
Vi fick inte se något av själva konsolen men enligt Microsofts uttalande kommer Scarlett vara den mest kraftfulla konsolen någonsin med bland annat stöd för 8K-upplösning och upp till 120 bildrutor per sekund. Hur konsolen kommer se ut eller vad den faktiskt kommer att heta när den släpps, vet vi inte än. 
 
 

2. “Halo: Infinite” - släpps sent år 2020

 
Och vad ska du spela på den kommande Project Scarlett-konsolen när den väl har släppts, undrar du kanske. “Halo: Infinte” så klart. Microsoft meddelade nämligen att nästa Halo-spel släppas sent 2020, samtidigt som konsolen släpps lös på marknaden. Som vi ser fram emot detta. För att verkligen spä på vår längtan fick vi se en saftig trailer från “Halo: Infinite” som du bara måste kolla på.
 
 

3. Skräckspelet "Blair Witch" släpps redan i augusti i år

 
En av de mycket goda nyheterna för alla skräckfantaster under E3 var att den uppskattade skräckfilmen "The Blair Witch Project" inom kort kommer att kunna avnjutas på nytt, i spelform. Eller avnjutas kanske inte riktigt är det rätta ordvalet, det ser nämligen riktigt kusligt ut. Spelet “Blair Witch” som är baserat på den uppskattade skräckrullen släpps redan i augusti år. Ett spel som kommer med en mardröms-garanti. Spana in trailern här nedan, om du vågar.
 
 

4. "Final Fantasy VIII Remastered" kommer i år

 
Det har redan gått 20 år sedan originalet släpptes till Playstation år 1999 och vi är många som har längtat efter att få återvända till Balamb Garden och kärleksparet Squall och Rinoa. Och nu kommer vi att få göra det. Square Enix har nämligen utannonserat "Final Fantasy VIII Remastered". Spelet kommer att släppas någon gång under 2019.  
 
 

5. EA visade upp gameplay från spelet “Star Wars Jedi: Fallen Order” 

 
Under EA:s presskonferens fick vi äntligen spana in lite gameplay från spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order", som ser riktigt lovande ut. Spelet släpps den 15 november i år. Spana in det hela 15 minuter långa klippet här nedan.   
 
 

6. "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" får en uppföljare  

 
Men när detta spel släpps, vet vi inte ännu. Allt Nintendo berättade under deras presskonferens var att spelet är under utveckling. Det första "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" släpptes till Nintendo Switch under 2017 blev genast en favorit hos många, så en uppföljare till succén är givetvis mycket välkommen. Vi fick som sagt inte veta särskilt mycket om denna uppföljare under presskonferensen, men vi fick se en trailer. Spana in den här nedan.  
 
 

7. Det nya spelet "Ghostwire Tokyo" utannonserades med en brutalt snygg trailer 

 
När Shinji Mikami klev upp på Bethesdas scen under E3 var det många som förväntade sig ett "The Evil Within 3", men så blev det inte. Istället presenterades ett helt nytt spel vid namn "Ghostwire Tokyo" med den (enligt mig) snyggaste trailern på hela E3. Är det någon mer än jag som knappt kan bärja sig för att få veta mer om detta kommande spel? 
 
 
Detta var så klart långt ifrån allt som presenterades under E3 i år. Vilket spel ser du mest fram emot av dem som presenterades under E3 2019?
| 12 juni 2019 15:00 |