Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 augusti 2016 | 08:55

”Suicide Squad” sågas - och en del fans kan inte hantera det

Nu har det startats en namninsamling mot kritikernas dåliga betyg av DC-filmer.
Igår kväll lyfte embargot på sommarens kanske mest efterlängtade film, David Ayers superskurks-spektakel ”Suicide Squad”. Inom loppet av en timme blev världen varse om att DC Comics senaste får stå ut med nästan lika tråkiga betyg som när ”Batman v Superman” landade i våras. 

Några blev dock nöjda med vad de såg. Empire ger filmen 4 stjärnor i betyg:

”Jared Letos tolkning av Jokern är en succé. Han spelar honom som en cool gangster, en modern version av 30-talets maffiakillar. Men det är inte hans eleganta stil som fångar dig, utan något vi inte set förut. En förälskad Joker. Det är en ny vinkel, lika obekväm som förtrollande, man önskar nästan att det fick mer utrymme.”

Hitfix skriver: 

”Många superhjältefilmer kämpar med att få oss att gilla deras hjältar hälften så mycket som vi gillar dessa skurkar. Det i sig är ett trick som jag misstänker att publiken kommer gilla.”


”För DC, som åkte på en smäll med ”Batman v Superman” i våras, är ”Suicide Squad” ett litet steg framåt. Men det kunde ha varit ett jättekliv”.

GamesRadar ger 3 stjärnor med slutklämmen:

”Det börjar färgstarkt men slutar rätt mediokert. DC är fortfarande långt bakom Marvel när det kommer till action på bioduken.”"Vilket slöseri"


Över till några mindre optimistiska medier, som IGN:

”Filmen känns tunn, och med så lite kött på benen börjar man nästan uppskatta hur överfylld ”Batman v Superman” var (trots att det blev filmens fall).”

The Wrap kommenterar:

”Den utspelar sig som en tv-pilot som grovt skissar fram några karaktärer, och lovar att serien ska fylla i de tomma luckorna senare.”


”Vilket slöseri med ett så perfekt skruvat Suicide Squad-gäng.”

Här på MovieZine nöjde sig vår recensent Daniel S. Ogalde med 2:a i betyg. Han motiverar: 

”En högoktanig action som varken tycks andas eller tänka när den plöjer genom explosiv scen efter annan medan vi peppras med oneliners som till slut tappar sitt humoristiska sting. Det går helt enkelt inte att dölja att ”Suicide Squad” inte har mycket till story under all denna coola musik och slow motion.”En namninsamling är igång


Actionfilmen med Will Smith, Joel Kinnaman och Margot Robbie har just nu bara snäppet högre betyg än "Batman v Superman". Iallafall sett till sajten Rotten Tomatoes som samlar in kritikerbetyg från hela USA. 

Där ligger snittet i skrivande stund på 35% ”Fresh”, vilket kan jämföras med de 27% som ”Batman v Superman: Dawn of Justice” fick.

Det är långt ifrån tillräckligt för vissa fans, som nu vill stoppa Rotten Tomatoes - som de tycker bidrar till att sprida en negativ bild av DC Comics-filmer till allmänheten.

Namninsamlingen på Change.org har snart lockat 7000 namn och fått en del uppmärksamhet på filmbloggar och -sajter. Skaparen skriver kortfattat att ”Vi måste stoppa den här sajten eftersom kritikerna alltid ger DC-filmerna orättvisa betyg, trots att det är fantastiska filmer.”

Ni som redan hunnit se "Suicide Squad" och bilda en egen uppfattning, vad tyckte ni? Kommentera nedan.
| 3 augusti 2016 08:55 |