Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 oktober 2022 | 19:30

Sugen på vampyraction? Nu finns hela "Blade"-trilogin att streama

"Blade"-filmerna med Wesley Snipes i huvudrollen som blodtörstig vampyrjägare har kommit till streamingtjänsten HBO Max.
Dracula, "Twilight"-Edward och Count Orlok. Filmhistorien är fylld av vampyrer, men sällan har de varit så coola som självaste Blade i trilogin med Wesley Snipes i titelrollen. Nu har filmserien kommit till streamingplattformen HBO Max - vilket är perfekt för den som vill njuta av vampyraction höstmörkret.
 
Filmerna bygger på en serietidning från Marvel som handlar om vampyrjägaren Blade. Dessväre blev han halvampyr själv under sin födsel vilket kostade modern livet. Som hämnd vill Blade befria världen från de blodsugande varelserna.
 
Serien kom mellan åren 1998-2004 och av dem är första filmen är bäst. Sedan går det gradvis neråt i kvalité för varje del. Tidigare har vi rapporterat om att ”Blade” kommer få en reboot med Mahershala Ali i huvudrollen. Tråkigt nog tappade produktionen nyligen sin regissör och enligt rykten skrivs hela filmen just nu. Förhoppnings blir det inte ett allt för svårt jobb. 
 
Vilken är den coolaste vampyren i filmhistorien?
| 28 oktober 2022 19:30 |