Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 december 2015 | 22:45

Sugen på en till "Willow"?

Inte omöjligt att fantasyklassikern från 1988 kan få en uppföljare, enligt Ron Howard.
Jag hade mardrömmar i åratal efter att ha sett "Death Dogs" för första gången. Ni vet, de där stora, extremt obehagliga vildsvinshund-varelserna som sprang runt i "Willow" där i början. 

Ron Howard blev hur som helst tillfrågad hur han ser på en potentiell uppföljare till filmen under en frågestund på Reddit, och han svarade:

- Just nu fokuserar Lucasfilm, under Kathleen Kennedys ledning (som är en gammal vän till mig) fullt ut på Star Wars-universumet, vilket ni säkert förstår. Så jag tror att möjligheten till en ny "Willow"-film troligtvis inte är en prioritet just för tillfället. Men Warwick Davis är en så härlig kille, och han har verkligen fortsatt utvecklas som skådespelare och... han är Willow! Och en film om en vuxen Willow hade kunnat bli rätt cool faktiskt, så man ska aldrig säga aldrig. 

Howard fortsatte med att berätta om sina tankar kring originalfilmen:

- Det finns vissa saker med filmen som jag, oavsett hur mycket jag gillar den och hur mycket fansen gillar den, skulle vilja få en andra chans med. George Lucas litade så mycket på mig då, och jag var ganska grön på den tiden. Jag säger alltid att det var som att doktorera i film för mig att jobba med George på "Willow". Och jag tror att jag skulle kunna göra en mer dynamisk, coolare, roligare version idag än jag kunde då. Med allt det sagt var "Willow" en underbar erfarenhet och jag är jätteglad att den lever kvar i folks medvetanden. Eller när yngre människor ser den idag och hittar något att gilla i den.


Ron Howard är just nu aktuell som regissör till "In the Heart of the Sea" som får biopremiär den 6:e januari.

Vill du se en ny "Willow"?
| 10 december 2015 22:45 |