Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 oktober 2023 | 20:55

Strejken stoppar Snövit: Disneys nästa storfilm blir ett år försenad

Men vi får iallafall en officiell första bild ur sagofilmen med Rachel Zegler.
Nu börjas det igen: strejken i Hollywood rör till det för allt fler storfilmer. Först var det ”Dune: Part Two” som flyttades till 2024, senast är det nästa ”Mission: Impossible” som dröjer till 2025. Utan skådespelare som får filma eller promota sina filmer tvingas nu flera studios tänka över sina scheman.
 
Disney står på tur: ikväll blev det klart att deras ”Snövit” blir ett år försenad.
 
Remaken av den animerade sagan som skulle släppts i mars 2024 kommer nu istället i mars 2025, skriver Hollywood Reporter. Det var en av Walt Disneys största premiärer för nästa år. Å andra sidan kanske det bara är positivt - all förhandskritik som filmen dragits med kanske glöms bort till dess?
 
Man passade också på att släppa en första officiell bild ur "Snövit". Här är det tydligt att de "magiska väsen" som skulle ersätta de sju dvärgarna (enligt rykten) är ett minne blott. Istället får vi möta CGI-animerade Butter, Glader, Trötter, Toker, Prosit, Kloker och Blyger.
 
 
Disney har också tvingats senarelägga Pixars animerade film ”Elio”. Istället för våren 2024 gäller nu sommaren 2025.
 
Studion passade också på att plocka bort dramat ”Magazine Dreams” helt ur sitt schema. Filmen har Jonathan Majors i huvudrollen, en skådespelare som tidigare i år blev anklagad för misshandel och våld i hemmet av en flickvän. Han ska infinna sig i rättssalen den 29 november. Först efter det lär Disney ta ett beslut kring hur och när de vill släppa filmen.
| 27 oktober 2023 20:55 |