Film

Skribent

MovieZine

19 juli 2023 | 10:15

Snövits sju dvärgar blir "magiska väsen" i nya filmen

Se de läckta bilderna från inspelningen av Disneys nya remake.
När "Snövit" släpptes år 1937 markerade den animerade sagan bara början på Walt Disneys magiska filmografi. Och varje julafton får svensk publik se Snövit dansa med Butter, Glader och de andra dvärgarna som hon möter på i skogen.
 
Spola fram till år 2023 - en remake av "Snövit" är under inspelning, och Disney har gjort en del ändringar som redan väcker uppmärksamhet. Brittiska Daily Mail har just publicerat läckta bilder från inspelningen, som bekräftar vad vi visste - att de sju dvärgarna byts ut mot "magiska väsen". På bilden ser vi både män och kvinnor av olika etnicitet ta över rollerna.
 
"Snövit och de sju... politiskt korrekta kompanjonerna?", skriver tidningen. Disney svarade först med att bilderna var fejk, men rättade sig sedan och sa att "de är inte officiella".
 
En stand-in för skådespelaren Rachel Zegler som Rödluvan.... förlåt, Snövit.
 
Disneys filmatisering har tidigare fått kritik av skådespelaren Peter Dinklage, känd från "Game of Thrones". Inför inspelningen gnällde han offentligt på studions planer att berätta ”en bakvänd jävla historia om sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta”.
 
I USA har tv-personligheten Megyn Kelly gått bananas över mångfaldsbilden, och kritiserar Dinklage som hon menar har berövat sex andra kortväxta skådespelare på deras roller.
 
Ah... Disneysagor. Finns det något som gör vuxna människor mer upprörda just nu?
 
"Snövit" får biopremiär i mars 2024.
| 19 juli 2023 10:15 |