RYKTE

Skribent

MovieZine

27 januari 2022 | 15:00

Disneys ”Snövit”-remake kan byta ut de sju dvärgarna

Istället ryktas det om CGI-animerade ”magiska varelser” som ska fylla samma funktion - utan att kränka någon (annat än möjligen hardcore-Disneypurister).
Snövits sju dvärgpolare i den 80 år gamla animerade filmklassikern har råkat ut för lite av en backlash under den senaste veckan. Det började med skådespelaren Peter Dinklage som gick till attack mot Disneys planer på en remake. Han menade att trots ”progressiv” casting av en Snövit med latinamerikanskt utseende så väljer man att berätta ”en bakvänd jävla historia om sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta”.

Disney svarade snabbt på kritiken med löftet om att man ”har ett annat tillvägagångssätt för de sju karaktärerna”, vilket kommer avslöjas när inspelningen sätter igång.

Men kanske är det dags att pensionera idén om sju dvärgar helt och hållet. Enligt The Wrap ska de bytas ut - mot "magiska varelser".

Disney ska tydligen vara igång med att leta röstskådespelare som ska ge dessa (datoranimerade förmodat vi) "varelser" olika personligheter. Det är ännu oklart om de kommer heta saker som Butter och Glader, men de ska iallafall bli ett substitut för sagans sju dvärgar - enligt ryktet som ännu inte bekräftats av studion.
 
 
Den kommande spelfilmen regisseras av Marc Webb ("The Amazing Spider-Man") och har Rachel Zegler och Gal Gadot i rollistan. Filmen är en av flera planerade Disney-remakes och på tur står också "Den lilla sjöjungfrun" och "Aristocats".
| 27 januari 2022 15:00 |