Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2022 | 21:30

Streamingtips: "The Old Man" har äntligen börjat släppas i Sverige

Men om du hoppades att väntan på Jeff Bridges och John Lithgows hårda gamla gubbar var helt över, så kommer Disney+ bara släppa ett nytt avsnitt i veckan.
Det är inte första gången vi nämner det. Men Disney+ har en tendens att vänta en sisodär 100 dagar från att deras FX och Hulu-serier släpps i USA tills vi får ta del av titlarna här borta i Sverige. Vi har redan fått se ett liknande upplägg kring "Under the Banner of Heaven", "Pistol", "Atlanta" och "The Dropout" tidigare under året.
 
Men nu har det alltså blivit dags (även för oss svenskar) att få följa Jeff Bridges i huvudrollen som "The Old Man", Dan Chase som är en gammal CIA-agent som levt under radarn i flera årtionden. Givetvis hade det inte blivit mycket av en serie om han hade fått fortsätta leva på samma sätt, utan relativt tidigt så får vi se honom hantera en lönnmördare som uppenbarligen inte hade någon aning vem fått order att ha ihjäl. 
 
Katt och råtta-leken drar igång när John Lithgows karaktär Harold Harper kallas in för att leda jakten på Dan - som han givetvis även har ett förflutet med. Jag skrev en redig sågning av "Bilder av henne" i början av året och det finns väldigt många likheter mellan den serien och "The Old Man"... men där Jeff Bridges och hans gäng istället gör allt rätt. Åtminstone under den första halvan av säsongen som jag fick förhandstitta på i april, men jag har hört (när serien gick i USA i juni) att inte alla gillar var den slutar under den andra halvan av säsongen.
 
 
Oavsett vilket, så är inledningen så pass grymt välgjord att jag inte kan göra annat än att rekommendera "The Old Man". Och med tanke på att Disney+ nu väljer att släppa endast ett avsnitt i veckan (efter att ha släppt två avsnitt på den svenska premiärdagen), så får jag väl fortsätta vänta lite till innan jag vet om fortsättningen har varit värd att vänta på all den här tiden eller inte. Men med den starka inledningen som nu finns tillgänglig så råder det ingen tvekan om att åtminstone jag tänker följa den hela vägen in i mål.
 
Den första säsongen av "The Old Man" består av totalt sju avsnitt och är redan klar för en andra säsong. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta riktigt lika länge på den.
 
Har du hunnit ge "The Old Man" en chans hos Disney+ ännu? Kommer du att fortsätta titta på serien? Kommentera gärna nedan!
| 28 september 2022 21:30 |