Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 juli 2021 | 15:00

Streamingtips: Nu finns hela "The Fresh Prince of Bel-Air" på Viaplay

Innan Will Smith slog igenom som filmstjärna hade han redan gått och blivit sitcomvärldens mest underhållande "Fresh Prince" under början av 90-talet.
Idag finns det väl nästan ingen som inte har koll på vem Will Smith är, i alla fall inte bland våra läsare eller Viaplays prenumeranter. Med ikoniska filmroller i filmer som "Independence Day", "Men in Black", "Bad Boys", "I Am Legend" och "I, Robot" så råder det ingen tvekan om att han kan bära en actionfilm - och med filmer som "Jakten på Lycka", "Seven Pounds", "Concussion" och "Ali" så finns det gått om mer "seriösa" roller.  
 
Som ung rappare lyckades han redan 1990 få en egen sitcomserie hos NBC, utan några skådespelarmässiga framgångar att luta sig tillbaka på.
 
I "The Fresh Prince of Bel-Air" får vi följa Will, en helt vanlig kille från västra Philadelphia, som skickas iväg för att bo med sina rika kusiner i Bel-Air... efter att han hamnat i trubbel hemma. 
 
Sex säsonger senare var serien redan då en given kultklassiker, som tack vare skådespelarens enorma framgångar efteråt har fortsatt vara ständigt aktuell. Förra sommaren blev det klart att serien kommer att få en reboot, som kommer att ta upp samma typ av berättelser fast i form av en dramaserie. 
 
 
Om du inte har givit "The Fresh Prince of Bel-Air" en chans på länge, så finns från och med den 20 juli samtliga avsnitt att se på Viaplay.
 
 
Har du givit "The Fresh Prince of Bel-Air" en chans någon gång tidigare? Eller är det kanske dags att plöja den för första gången nu? Kommentera gärna nedan!
| 20 juli 2021 15:00 |