Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 juli 2023 | 19:00

Streamingtips: Du missar väl inte en av världens bästa superhjälteserier?

Hyllade "Invincible" har nyligen släppt ett fristående prequelavsnitt som är den perfekta ingången till serien om du råkade missa den första säsongen.
När den nya "Invincible"-säsongen släpps nu i slutet av 2023 så har seriens fans fått vänta i drygt 2,5 år på fortsättningen på det spännande slutet från den första säsongen. Men redan nu har seriens skapare Robert Krikman ("The Walking Dead"), som även skrivit serietidningarna som tv-serien är adapterad efter, släppt ett fristående prequelavsnitt som låter oss få se bakgrundshistorien för karaktären Atom Eve. Ett avsnitt som även går utmärkt att se om du råkade missa den första säsongen när den släpptes.
 
Den första säsongen av "Invincible" överraskade som en av årets bästa nya tv-serier och definitivt en av de bästa superhjälteserierna någonsin, när serien släpptes hos Prime Video under början av 2021. Låt inte faktumet att det här är en tecknad tv-serie lura dig, då den tack vare just det faktumet med enkelhet kan ta sig an teman och imponerande berättelser som hade kostat hundratals miljoner dollar att berätta genom en live action-adaption:
 
- "Invincible" kommer att stå ut ur mängden och vara lite annorlunda. Förhoppningsvis, tack vare att den är animerad, kommer vi att kunna tillgodose en mycket bredare och större skala kring vad som är möjligt att visa på skärmen. Något som till och med kan nå samma galna nivåer som de allra mest mega-påkostade Marvel-filmernas spektakel, fast i avsnitt efter avsnitt, berättade Kirkman för MovieZine i samband med premiären av den första säsongen.
 
 
För enkelhetens skull så går det att jämföra "Invincible" med Prime Videos långt mer kända superhjälteserie "The Boys", där båda serierna är minst lika blodiga och hänsynslösa. Men där handlingen i "Invincible" även sträcker sig ut utanför vår egen planet och dessutom bjuder på några otroliga vändningar i berättelsen (som får "Game of Thrones" att framstå som ett barnprogram). Och samtidigt lyckas man skifta från det hänsynslösa till det samma lättsamma och ungdomliga känsla man får medan man tittar på de bästa adaptionerna av "Spider-Man", eftersom vår huvudkaraktär är i samma ålder.
 
För den som är uppmärksam under det timmeslånga specialavsnittet så hörs även skådespelaren Lance Reddick röst, som dog tidigare under våren, i en av sina sista röstroller. Här får vi veta att hans karaktär "Erickson" är den som ligger bakom projektet som resulterade i att Atom Eve avlades fram som ett supervapen åt den amerikanska armén. Och under avsnittet får vi veta hur hon växte upp och hamnade på samma vanliga skola som den unge "Invincible".
 
 
Den andra säsongen med J.K. Simmons och Steven Yeun tillbaka som Omni-Man och "Invicible" släpps på Prime Video den 3 november. Det fristående prequelavsnittet "Atom Eve" finns däremot redan nu tillgängligt tillsammans med hela den första säsongen hos samma streamingtjänst.
 

Läs också: 5 anledningar till att se "The Walking Dead"-skaparens nya tv-serie

 
Har du hunnit ge "Invincible" en chans ännu? Håller du med mig om att det är en av de bästa superhjälteserierna någonsin? Kommentera gärna nedan! 
| 29 juli 2023 19:00 |