Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 mars 2024 | 12:00

Nu på Viaplay: Titta inte ner! Oförutsägbar spänning på hög höjd i thrillern från 2022

Inget för höjdrädda, men definitivt något för den som är ute efter en kittlande känsla i maggropen.
Jag är inte höjdrädd, men har definitivt respekt för höga höjder. Nej, fan, vem försöker jag lura, det är klart jag är höjdrädd. Så lite KBT i form av en bra film är kanske rätt väg att gå för en sån som mig?
 
De våghalsiga bästa vännerna Becky (Grace Caroline Currey, ”Shazam”) och Hunter (Virginia Gardner, ”Halloween”) bestämmer sig för att klättra 600 meter upp i toppen på ett avlägset och övergivet radiotorn. Väl där finner di sig strandande, och vännernas expertkunskaper sätts på prov när de desperat kämpar för sin överlevnad.
 
Även Jeffrey Dean Morgan, känd från bland annat "Watchmen" och "The Walking Dead", dyker upp i en roll. 
 
Vår recensent Andreas Samuelson gav "Fall" en fyra och menade att den absolut är vär den titt för den som är ute efter kittlande och oförutsägbar spänning i en begränsad miljö:
 
"När man väl accepterar dessa logiska luckor och frågetecken, och våra hjältinnor börjar sin långa, utmattande klättring så börjar svetten krypa. För man köper fullständigt att vi befinner oss högt över marken och för varje ögonkast nedåt infinner sig en känsla av panik. Släpp inte taget! Titta inte ner!"
 
"Fall" finns tillgänglig för streaming på Viaplay. Föredrar du att hyra eller köpa så kan du vända dig till exempelvis SF Anytime eller iTunes.
 
 

Läs också: 80 nya filmer och serier på Viaplay i mars 2024

 
| 23 mars 2024 12:00 |