Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 december 2021 | 17:00

Streamingtips: Emmyvinnaren "Hacks" finns nu på HBO Max

Svenska tittare har fått vänta på den hyllade komediserien med Jean Smart, som gör en av karriärens mest imponerande roller, i över ett halvår.
Handlingen kretsar kring Las Vegas-komikern Deborah Vance (Jean Smart), som inom kort ska göra sin 2500:e föreställning - men som därefter riskerar att kastas ut till förmån för någon som kan locka en yngre och spelglad publik till kasinot. Samtidigt har Ava, en ung och vågad manusförfattare, blivit "cancelled" efter en okänslig tweet och hittar ingen som vill anställa henne.
 
Nu råkar det även vara så att både Deborah och Ava (Hannah Einbinder) har samma agent, som givetvis parar ihop dem för att göra Deborahs skämt mer mottagliga för en yngre publik. Och även om startpunkten för seriens handling kanske inte känns superoriginell, så har serien hyllats för skådespelarnas grymma skådespel och "Hacks" allt mer gripande (men givetvis även roliga) berättelse.
 
Efter premiären av "Hacks" i maj så seglade Jean Smart plötsligt upp som en av favoriterna till att vinna en Emmy för bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie, en vinst hon sedan plockade hem. Smart har innan huvudrollen i just den här serien även dykt upp i mängder av prisvinnande och hyllade biroller i tv-serier som "Watchmen", "Frasier", "Fargo", "Legion", "24" och så sent som i år i HBO-miniserien "Mare of Easttown". 
 
 
Ibland hamnar tv-serier lite i kläm när det handlar om rättigheter i olika länder. I fallet med "Hacks" så verkar det som att man höll på premiären tills HBO Max lanserades här i Sverige, så det skulle kunna dyka upp en strid ström med nya Max Originals efter lanseringen. Tycka vad man vill om det, men lyckligtvis har det varit värt all vår väntan - för nu är "Hacks" slutligen här.
 
Hela den första säsongen av "Hacks" finns på HBO Max. Den första säsongen består av totalt 10 avsnitt.
 

Läs också: 40+ premiärer på HBO Max i vinter

 
Har du hunnit ge "Hacks" en chans ännu? Förtjänar den hyllningarna? Kommentera gärna nedan!
| 18 december 2021 17:00 |