Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 maj 2022 | 19:00

Streamingtips: Emmyvinnaren "Hacks" är tillbaka med nya avsnitt

Vi svenskar fick vänta i flera månader på den första säsongen, men den här gången kommer vi kunna följa den hyllade komediserien tillsammans med alla andra.
"Hacks" följer den rutinerade komikern Deborah Vance (spelad av en lysande Jean Smart) som i åratal haft en stående show i Las Vegas, men som tyvärr börjat tappa sin gamla dragningskraft. Komedimanusförfattaren Ava (Hannah Einbinder) har samtidigt fått sparken efter att ha skrivit ett olämpligt skämt på Twitter och paras därefter ihop med Deborah - eftersom båda råkar vara representerade av samma agent.
 
Premissen för komediserien är möjligtvis inte den mest innovativa, men kemin mellan skådespelerskorna Jean Smart och Hannah Einbinder lyckades förtjusa både tv-kritiker och vanliga tv-tittare under den första säsongen ändå. Under den andra säsongen så kommer vi att få se duon åka iväg på turné - och baserat på trailern så kommer vi tittare att få kastas rakt in i en lika underhållande fortsättning.
 
 
Jean Smart plockade hem en Emmy (en av totalt femton nomineringar för serien) för bästa skådespel i en komediserie efter den första säsongen, så nu återstår det bara att se om fortsättningen lever upp till samma nivå. 
 
Eftersom HBO Max inte hade lanserats när den första säsongen hade premiär, så fick vi svenska tittare vänta i sju månader på att serien skulle släppas här (en månad efter HBO Max-lanseringen)... men den här gången får vi lyckligtvis vara med från starten. De två första avsnitten släpps den 13 maj hos HBO Max, den andra säsongen kommer att bestå av totalt åtta nya avsnitt.
 
 
Kommer du att fortsätta följa "Hacks" under den andra säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 13 maj 2022 19:00 |