Serie

Skribent

MovieZine

2 februari 2022 | 14:40

Streamingpremiär för "Pam & Tommy" på Disney+

90-talets mest skandalomsusade par och deras omskrivna sexvideo står i centrum i "Pam & Tommy" - den mest barnförbjudna serien du kan hitta på Disney+.
"Pam & Tommy" tar oss tillbaka till det ljuva nittiotalet och ett av årtiondenas mest kända, eller kanske ökända, par: Tommy Lee och Pamela Anderson.
 
Serien berättar historien om hur hårdrockaren Tommy träffar "Baywatch"-stjärnan Pamela på en nattklubb för att en kort tid därefter fria i Mexico. De båda inleder ett intensivt förhållande kantat av sex, alkohol och pengar i sann rock’n’roll-anda. Bland annat skapar de en, numera omtalad, sexvideo som sedan stjäls och lägger grunden för hur kändisar sedan dess har ”råkat” bli av med sexvideos för att öka sitt kändisskap.
 
 
"Pam & Tommy" är en serie som kan beskrivas som Romeo & Julia på ecstasy, och precis som det var för alla runt dem är det för tittaren: man vet aldrig riktigt vad man har att vänta.
 
Det är en välgjord serie vars största styrka ligger i castingen av skådespelare. Rollerna har tillsatts perfekt med individer som verkligen anammar kändisparets karisma och som är läskigt lika dem på utsidan. Som Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee ser vi Sebastian Stan, känd från Marvel-universumet, och den yppiga blondinen med skådespelarambitioner porträtteras av Lily James som kan kännas igen från "Mamma Mia 2" och "Berättelsen Askungen". Även komikern och manusförfattaren Seth Rogen gör, förutom att producera serien, ett gediget arbete som snickaren som får tag på sexvideon.

I mindre biroller återser vi Taylor Schilling från "Orange is the New Black" och Nick Offerman från "Parks & Rec". Med en sådan ensemble är det svårt att slå fel och "Pam & Tommy" imponerar med hur välgjord och realistisk den är.
 
 
"Pam & Tommy" kan ses på Disney+ där de tre första avsnitten släpptes idag, onsdag 2 februari.
 
Melody Ohlsson
| 2 februari 2022 14:40 |