Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

11 maj 2022 | 06:00

Streamingpremiär för “How I Met Your Father” idag på Disney+

Idag har spinoffen till “How I Met Your Mother”, med den påhittiga titeln “How I Met Your Father”, premiär på Disney+. I serien får vi följa Hilary Duff i jakt på en pappa till sina ofödda barn.
Långt efter att “How I Met Your Mother” avslutades är det återigen dags att kapitalisera på varumärket. Likt originalserien handlar “How I Met Your Father” om föräldrar som berättar för sina barn om hur de träffade sin respektive. I nya serien får vi följa Sophie, spelad av Hilary Duff (från bland annat “Lizzie McGuire”), och hennes kompisgäng. Rollen som den äldre Sophie spelas av Kim Cattrall (Samantha från “Sex and the City”), som får agera berättarröst i serien. 
 
I USA har serien inte tagits emot med öppna armar. Kritiker menar att “How I Met Your Father” anspelar för mycket på nostalgi utan att komma med något nytt. Ett exempel på detta är att två av huvudpersonerna bor i samma lägenhet som Ted, Marshall och Lily bodde i originalet.
 
En annan kritik av serien är att tonaliteten verkar vara ojämn och klumpig. Ciara Wardlow, från RogerEbert.com skriver exempelvis att “Det är på sätt och vis, inget fundamentalt fel med serien, men det är heller inget rätt med det heller. Det är bara ett stort ingenting”. “How I Met Your Father” verkar med andra ord vara sämre än sin förlaga. 
 
 
Trots kritiken ska det bli spännande att följa Sophies jakt på faderskap, och se om serien kan hålla samma nivå som originalet. Själv var jag ett fan av både “Lizzie McGuire” och “How I Met Your Mother” när båda serierna begav sig, så rimligtvis borde jag uppskatta något i denna nya spinoff.
 
“How I Met Your Father” har premiär idag på Disney+. 
| 11 maj 2022 06:00 |