Film

Skribent

MovieZine

5 oktober 2022 | 11:30

Streamingpremiär för Bond-dokumentären "The Sound of 007"

Happy James Bond Day! Hör stjärnor som Daniel Craig, Sam Mendes och Billie Eilish berätta om vad James Bond-filmernas musik har betytt för dem.
När man tänker på James Bond så är det främst de älskade skådespelarna, de ikoniska skurkarna, häftiga bilar, gadgets och storslagna stunts och äventyr som kommer upp i huvudet.
 
Men snart dyker även musiken upp - inte bara det bekanta "Bond-temat" utan också alla minnesvärda sånger som fått inleda varje film sedan 1960-talet.
 
Stjärnor som Shirley Bassey, Tina Turner och Adele är bara några av dem som fått spela in pampiga powerballader för Storbritanniens främste spion. Nu är det dags för dem att ta huvudrollen, när dokumentären "The Sound of 007" får premiär på Amazon Prime Video.
 
Här möter vi skådespelare som Daniel Craig och Naomie Harris, musiklegender som Hans Zimmer och Tom Jones samt filmskapare som Sam Mendes och Martin Camplbell som tar med oss på en musikalisk resa genom agent 007:s filmhistoria.
 
Det är ingen slump att filmen släpps just idag. Den 5 oktober firas nämligen James Bond-dagen över hela världen. Vilket bättre sätt att fira än med en nysläppt långfilmsdokumentär?
 
 

Var finns James Bond-filmerna att streama?

 
1962 är året då Ian Flemings charmige och dödlige romanfigur James Bond adapterades för filmduken för första gången. Sean Connery tog huvudrollen i "Agent 007 med rätt att döda" ("Dr. No"), som blev starten på en enormt framgångsrik (och långlivad) franchise. I år fyller Bond-filmerna 60 år!
 
25 filmer har det blivit sen dess, där rollen gått i arv mellan inte mindre än sex olika skådespelare - senast Daniel Craig i "No Time to Die".
 
Tyvärr finns inte alla Bondfilmerna tillgängliga på någon svensk streamingtjänst just nu. Samtliga finns däremot att hyra på vod-plattformar som SF Anytime och iTunes. "No Time to Die" är tillgänglig för streaming på Viaplay.
 
I USA och andra länder visas Bondfilmerna på Prime Video, men rättighetsproblem stoppar Amazon från att släppa dem även i Sverige - för tillfället. Amazon har nyligen köpt upp filmstudion MGM och hela deras filmkatalog, så det är nog bara en tidsfråga.
| 5 oktober 2022 11:30 |