Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

27 maj 2022 | 10:30

Trailerpremiär: kultfilmen från 80-talet får uppföljare på Disney+

Fantasyfilmen “Willow” från 1988 kommer att få en uppföljare på streamingtjänsten Disney+. Nu är det klart att premiär för serien blir 30 november.
Tidigare har vi rapporterat om att George Lucas “Willow”-universum kommer att utökas. Efter “Star Wars” ville regissören gissningsvis diversifiera sitt filmskapande och resultatet blev fantasyfilmen “Willow” med Ron Howard på registolen. I denna film får vi följa Warwick Davis i titelrollen som aspirerande trollkarl, och här måste han skydda en övergiven bebis som tros vara nyckeln till att störta den ondskefulla drottningen Baymordas herravälde.
 
 
 
I nya “Willow” återvänder Warwick Davis som nu blivit fullärd trollkarl. Handlingen i serien går ut på att en prinsessa måste sammanföra ett gäng som ska ut på äventyr för att rädda hennes tvillingbror. Förutom Davis återvänder även skådespelaren Joanne Whalley som spelade Sorcha - drottning Baymordas dotter.  Nya för “Willow” är bland annat Tony Revolori (Flash från senaste “Spider-Man”-filmerna), Erin Kellyman (“The Falcon and The Winter Solider”, samt “Star Wars”-filmen “Solo”).
 
“Willow” har premiär på Disney+ den 30 november. 
| 27 maj 2022 10:30 |