Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2020 | 21:45

Disney bekräftar att "Willow" får en fortsättning hos Disney+

Warwick Davis kommer att återvända till rollen som Willow Ufgood, som han spelade i långfilmen från 1988.
Variety rapporterar att Disney+ har bekräftat att de har lagt en beställning på en tv-serie som kommer att utspela sig långt efter händelserna i "Willow", som då regisserades av Ron Howard och skrevs av George Lucas. 
 
Originalfilmen följde Willow, spelad av Warwick Davis (som även kommer att spela rollen i den nya serien), på en episk fantasyresa när han skyddade det lilla barnet Elora Danan från den onda drottningen - eftersom en profetia sade att Elora kunde vara nyckeln till drottningens undergång. Val Kilmer spelade en legosoldat som skyddade Willow under hans resa. 
 
Howard kommer att producera den nya serien tillsammans med Lucasfilm. "Crazy Rich Asians"-regissören Jon M. Chu kommer att regissera pilotavsnittet, medan Jonathan Kasdan ("Solo") och Wendy Mericle ("Arrow") är klara som seriens manusförfattare och showrunners. 
 
Det har varit snack om en möjlig fortsättning på "Willow" under flera års tid och Disney hade tidigare bekräftat att man arbetade på ett manus. Nu har man däremot alltså officiellt givit projektet grönt ljus och kommer att dra igång med inspelningarna under 2021 (förutsatt att pandemin tillåter).
 

Läs också: Disney+ adderar varning till flera filmklassiker

 
Kommer du att ge den nya "Willow"-serien en chans hos Disney+ när det vankas premiär? Kommentera gärna nedan!
| 20 oktober 2020 21:45 |