Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2022 | 17:30

Streamingtips: "Ur spår" finns redan att se på Netflix

Komedin ”Ur spår” finns redan att streama - bara fyra veckor efter biopremiären.
Det är verkligen tokiga tider i filmbranschen just nu, vilket bevisas inte minst av SF Studios och Netflix senaste påfund. Komedin ”Ur spår”, som gick upp på bio i slutet av januari, finns sedan i fredags att streama på Netflix.
 
Filmen har också släppts på digitala tjänster som SF Anytime och Blockbuster till ett premiumpris (179 kr). Det är å andra sidan mer eller mindre det nya normala sedan pandemin slog till, att biofönstret kortas och filmer kommer på video-on-demand efter bara några veckor. Det här är dock första gången som en så pass ny biofilm skickas raka vägen till Netflix.
 
Hur kommer det sig? Sedan förra året har SF Studios ett avtal med Netflix, som innebär att "Netflix medlemmar i Norden blir först med att streama de nya filmerna efter att de har visats på bio och tillgängliggjorts som köp- och hyrfilmer".
 
 
Självklart bara en fördel för alla abonnenter som nu får streama en riktigt härlig svensk dramakomedi medan den fortfarande går på bio. Mårten Klingberg (”Min pappa Marianne”) regisserar filmen om Lisa (Katia Winter), en misslyckad partydonna som ställer upp i Vasaloppet för att bevisa för sin duktige bror Daniel (Fredrik Hallgren) att hon klarar av att ta ansvar för sitt liv.
 
"Ett lyckat försök i den vedertaget toksvåra genren svensk feelgood-komedi", skriver Jake Bolin i MovieZines recension. 
 
 
Vilka andra filmer kan stå på tur? Ingenting är bekräftat, men SF Studios har på sistone även släppt det episka dramat "Utvandrarna" och tonårsfilmen "Comedy Queen" på bio. I vår kommer också romantiska "Tisdagsklubben" med Marie Richardson och Peter Stormare. 
| 26 februari 2022 17:30 |