Film

Skribent

MovieZine

19 november 2020 | 16:20

SF Studios och Netflix i nytt samarbete

Snart blir det ännu mer svenskt på Netflix. Streamingtjänsten meddelar ett nytt licensavtal med SF Studios.
SF Studios och Netflix har ingått ett licensavtal för filmvisning av SF Studios nordiska och internationella distributionstitlar.

Avtalet innebär att Netflix medlemmar i Norden blir först med att streama de nya filmerna efter att de har visats på bio och tillgängliggjorts som köp- och hyrfilmer. Som en del i samarbetet förvärvar Netflix även ett stort antal visningslicenser från SF Studios bibliotek av innehåll som därmed kommer visas i hela Norden.
 
Avtalet stärker ytterligare bandet mellan SF Studios och Netflix som sedan tidigare samarbetar på filmen "Red Dot" och originalserien "Snabba Cash". Avtalet gäller med start under 2021.
 
 
Når fler tittare via Netflix i Norden

Det nya avtalet innebär att SF Studios ges ytterligare möjligheter att investera i nordiska produktioner och möjliggör för de filmer som omfattas av avtalet att få en större nordisk exponering och fler tittare via Netflix underhållningstjänst i Norden.

- Vi är mycket glada att kunna utöka vårt samarbete med Netflix till att även omfatta distribution av våra nordiska och internationella filmer. Båda parter har samma syn kring potentialen för nordisk film (...) Vi ser nu stora möjligheter att fortsätta utveckla nordiska produktioner och exponera våra filmer till en större och bredare publik i Norden, säger Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing på SF Studios, i ett pressmeddelande.

- Vi tror att detta avtal kommer att ge mycket glädje till våra medlemmar i Norden och vi ser fram emot att bidra till nordiska filmproduktioner tillsammans med SF Studios, säger Lina Brounéus, Director Co-Productions & Acquisitions på Netflix.
 
 
Kommande svenska filmer från SF Studios är bland annat "Se upp för Jönssonligan", "Ur spår", "Dag för dag" och "Utvandrarna" med biopremiär under 2021.
| 19 november 2020 16:20 |