Film

Skribent

MovieZine

6 november 2023 | 16:00

Nu på Netflix: Tom Holland på spännande skattjakt i "Uncharted"

Spider-Man-stjärnan gör ännu en hjälteroll när han tar sig an tv-spelskaraktären Nathan Drake.
Netflix har just fått in äventyrsfilmen "Uncharted" (2022) i sitt utbud. Här ser vi Tom Holland och Mark Wahlberg ge sig ut på äventyr i jakten på en gammal skatt. För regin står Ruben Fleischer, som tidigare gjort underhållande filmer som "Zombieland" och "Venom".
 
"Uncharted" baserad på en serie populära tv-spel, som i sin tur har hämtat stor inspiration från gamla goda matinéfilmer och b-actionrullar. Fansen har spekulerat länge i vem som borde få spela Nathan Drake på film, och Mark Wahlberg har ofta nämnts som en kandidat. Lite roligt är det att han nu spelar den äldre mentorn Sully istället - man har valt att göra Nathan yngre (som i det fjärde spelet) för att kunna ge rollen till Tom Holland.
 
MovieZines recensent Anders Eklöf tyckte att adaptionen kändes platt jämfört med spelen, men blev hyfsat underhållen av en "helt okej popcornrulle":
 
"Som actionladdad blockbuster är det egentligen inget fel på "Uncharted", då den bjuder på en kavalkad av häftiga scener som lånade från spelen. När Tom Holland (eller en stundtals datoranimerad version av honom) klamrar sig fast i lådor som hänger ut från ett flygande plan och fysikens lagar upphör är det bara att skratta, gråta eller helt enkelt hänga med i vansinnigheterna."
 
Filmen gick också "helt okej" på bio, så självklart snackas det redan om en uppföljare. I väntan kan du nu streama "Uncharted" på Netflix.
 
| 6 november 2023 16:00 |