Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 augusti 2023 | 10:30

Äventyrsfilmen "Uncharted" med Tom Holland kan få uppföljare

Ska vi få se Tom Holland i rollen som skattletaren Nathan Drake igen? Det ser ljust ut, enligt filmens producent.
I början av 2022 fick alla "Uncharted"-fans vad de väntat på i flera år: en storslagen biofilm baserad på de populära tv-spelen.
 
Man kan tycka att mottagandet var något svalt för äventyrsrullen med Tom Holland. Men med en budget på 120 miljoner dollar och intäkter över 400 miljoner blev filmen helt klart en succé. Och nu pekar kompassen raka vägen mot en "Uncharted 2", enligt filmens producent, Charles Roven.
 
Under ett samtal med Hollywood Reporter säger Roven att det finns ett starkt intresse av att fortsätta utforska franchisen på vita duken.
 
- Oh, ja! Vi hade verkligen kul med den filmen. Fansen tyckte verkligen om den, och folk som inte visste någonting om spelet tyckte verkligen om den. Så vi ser definitivt fram emot att göra en till.
 

"Spider-Man"-stjärnan Tom Holland tog sig an rollen som äventyraren Nathan Drake i den första filmatiseringen. Mark Wahlberg spelade hans vän och mentor, Sully. Karaktärerna blev yngre än i tv-spelen då filmen ska ses som en prequel - många fans hade länge önskat få se Wahlberg i rollen som Drake.
 
Kritikerna var inte helt ombord när filmen släpptes. Bara 40% av recensionerna på Rotten Tomatoes var positiva. I jämförelse gav 90% av biobesökarna tummen upp. Vi kan alltid hoppas på en ännu vassare uppföljare.
| 10 augusti 2023 10:30 |