Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2023 | 05:00

Tung premiär på Prime Video: Filmen som gav Brendan Fraser en välförtjänt Oscar

Streamingtips! Idag hittar du Darren Aronofskys drama "The Whale" på Amazon Prime Video.
Darren Aronofskys drama "The Whale" har av många kritiker kallats för en av 2022 års bästa filmer. Den gick upp på svenska biografer i våras, och går att streama på Prime Video från och med idag.
 
Skådespelaren Brendan Fraser har blivit närmast oigenkännlig i rollen som 300 kilo tunge Charlie. Han är universitetslärare, men får av naturliga skäl sköta sitt arbete på distans och med webbkameran av. Vi lär känna honom under en veckas tid då han försöker återknyta kontakten med sin dotter Ellie (Sadie Sink) som han inte träffat på åratal.
 
 
Det är ett lågmält, nästan klaustrofobiskt kammardrama som regissören Darren Aronofsky bjuder in oss till. Inte alltid lätt att se på, men otroligt berörande för den som är mottaglig. Håll näsdukarna redo, tipsar MovieZines recensent:
 
"Det blir extremt känslosamt, och det enda man kan göra är att kapitulera för snoret och tårarna, som inte slutar rinna förrän långt efter att eftertexterna rullat klart."
 
Många av oss som växte upp med Brendan Frasers matinérullar som "Mumien" gläds åt denna otroliga comeback för stjärnan. Han var starkt berörd vid världspremiären i Venedig 2022 och vann en välförtjänt Oscar för Bästa manliga huvudroll tidigare i år.
 
| 1 november 2023 05:00 |