Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2023 | 12:30

"Krypande otäck stämning" - Stephen Kings senaste rysare finns nu på Disney+

Nu hittar du monsterskräckisen "The Boogeyman" på streaming.
En av sommarens stora skräckfilmer har just hittat till streaming. I god tid inför Halloween adderar Disney+ idag monsterrullen "The Boogeyman" till sitt utbud.
 
Stephen King skrev novellen "Monstret i garderoben" som en av sina allra första, utgiven redan 1973. "Host"-regissören Rob Savage har uppdaterat historien och ändrat om en hel del för sin filmadaption, om en sörjande far med två döttrar som hemsöks av en otäck varelse om natten...
 
Sophie Thatcher och Chris Messina spelar huvudrollerna i en dramathriller som handlar lika mycket om monster under sängen som om sorgearbete, trauman och en splittrad familj.
 
"Regissören Rob Savage prickar in en krypande otäck atmosfär varje gång en liten flicka eller en tonårstjej rör sig ensam genom det stora och nedsläcka huset för att undersöka en läskig röst eller ett mystiskt ljud" skrev jag i MovieZines recension inför biopremiären.
 
Och även om filmen trampar i välbekanta spår, och påminner om både "Lights Out" och fjolårets "Smile", så gör den vad en skräckfilm ska. "Här blir det ruggigt och effektivt så fort mörkret faller på. Kreativt kameraarbete hintar om monster i varje hörn och får publiken att sitta på helspänn."
 
 
I somras fick vi en möjlighet att intervjua Rob Savage. Jag frågade om hur han gör för att överraska även en van och kräsen skräcktittare:
 
- Jag ser många skräckfilmer och vet vad publiken förväntar sig. En del av mitt jobb är att överraska dig. Du ska tro att du vet vad som ska hända, men det läskiga kommer från ett helt annat håll. Du ska känna att det inte finns någon trygg plats. I många skräckfilmer är du trygg i dagsljus, men här utspelar sig en av våra läskigaste scener i dagsljus. Därefter vet man inte längre vilka scener som är trygga och inte.
 
Nu är regissören sugen på att filmatisera ännu en Stephen King-historia, nämligen "Langoljärerna" som blev miniserie under 90-talet.
 
 
"The Boogeyman" går nu att streama på Disney+.
| 11 oktober 2023 12:30 |