Film

Skribent

Annons

29 oktober 2022 | 09:00

Streama ”Terrifier” gratis i helgen hos Amazon Prime Video

Mördarclownen i ”Terrifier 2” skrämmer just nu slag på biopubliken på andra sidan Atlanten och den 9 december hittar skräckclownen till svenska biografer. Ladda upp med att se föregångaren.
”Terrifier” var obehaglig och uppföljaren ska tydligen vara ännu obehagligare. Så till den milda grad att filmen fått den amerikanska biopubliken att svimma och spy.
 
Det återstår att se om det är en överdrift eller inte då ”Terrifier 2” får biopremiär över hela landet den 9 december (men förhandsvisas redan i helgen hos utvalda biografer). 
 
Trots filmens blygsamma marknadsföring lyckades den ändå dominera rubrikerna hos nöjespressen förra veckan, då den gav upphov till mängder av inlägg hos privatpersoner i sociala medier om hur biobesökare i panik lämnar salongen för att uppsöka läkarvård. ”Det är inget PR-trick”, vill regissören Damien Leone intyga (men den har vi hört förut)!  
 
Om du råkat missa första ”Terrifier” som skrämde biopubliken 2016 så finns den att streama hos Amazon Prime Video som just nu erbjuder en gratis provperiod i 30 dagar. Alldeles utmärkt nu till halloween! 
 
I groteska ”Terrifier” får vi följa ett tjejgäng som under halloweennatten förföljs av den sadistiske clownen Art. Du behöver knappast lida av clownskräck för att pulsen ska pendla mellan hög och extremt hög under filmens 82 minuter där blodigt obehagliga scener staplas på varandra, inte minst där en av Arts offer bokstavligt talat känner sig lite kluven i en extremt blodig scen. 
 
 
 
Kommer du våga se ”Terrifier 2” när den kommer till Sverige 9 december? Biljetter finns ute nu hos bland annat Filmstaden. 
| 29 oktober 2022 09:00 |