Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 oktober 2022 | 09:33

Skräckclownen får biopubliken att svimma och spy

Regissören bakom "Terrifier 2" lovar: "Det är inget PR-trick..."
”Halloween Ends” och ”Smile” i all ära, men i USA pratar skräckfans om något helt annat. Lågbudgetfilmen ”Terrifier 2” har dominerat bland rubrikerna - varför? På Twitter vittnar folk om hur en läskig clown gjort dem illamående.
 
Uppföljaren till 2016 års kultfilm ”Terrifier” har väckt en del uppmärksamhet i sociala medier de senaste veckorna. Variety rapporterar om hur folk tvingas lämna biografen, och i vissa fall fått sjukvård utanför salongen.
 
 
 
”Surrealistiskt”, säger regissören Damien Leone och lovar att det inte är ett planerat PR-trick.
 
- Jag skulle älska om folk lämnar biografen, det är lite av en ära eftersom filmen är så intensiv. Men jag vill inte att någon ska svimma eller skadas under filmen. Det är surrealistiskt.
 
På IMDb beskrivs en grotesk scen där ”en begravningsentreprenör får sitt huvud krossat med en hammare tills ansiktet trycks in. Att plockar ut ett av hans ögon och sätter det i sin egna tomma ögonhåla. Sen öppnar han mannens skalle och tar ut hans hjärna”.
 
 
Regissören varnar oinsatt publik för mer magstarka inslag:
 
- Man bör ha sett första ”Terrifier”, för då vet man vad man ger sig in på. Vi har en ökänd mordscen som alla talade om. Vi försökte toppa den för att ge fansen vad de vill ha, berättar Leone.
 
Filmskaparna njuter antagligen av alla gratis marknadsföring just nu. Filmen som spelades in på ”bara” 250 000 dollar har redan dragit in över 2 miljoner på amerikanska biodukar, helt tack vare fans som sprider ordet.
 
 
En ny skräckfilm som är så vidrig att den får publiken att svimma i biostolen eller kaskadkräkas - har vi inte hört det förr? (Jo, antagligen.) Frågan återstår om ”Terrifier 2” lever upp till löftet. Än så länge har vi inget svenskt premiärdatum så alla med clownfobi kan andas ut.
 

ANNONS: Se "Terrifier" på Amazon Prime Video - prova gratis i 30 dagar!

 
Första "Terrifier" finns att streama på Prime Video och hyra på SF Anytime. Have fun, kids!
| 19 oktober 2022 09:33 |