Film

Skribent

MovieZine

30 maj 2023 | 06:00

Bjud hem Ghostface: "Scream VI" släpps digitalt idag

Visste du att den sjätte "Scream"-filmen blev historisk för Courteney Cox och hennes karaktär Gale Weathers?
Missade du senaste "Scream"-filmen på bio? Nu landar den äntligen på digitala tjänster.
 
"Scream VI" fortsätter några månader efter femte "Scream" och återser de nya karaktärerna som vi lärt känna i Woodsboro. Miljön är däremot ny - nu har överlevarna flytt småstaden och bosatt sig i New York. Större och tryggare... eller? Det visar sig snart att det bor blodsugna Ghostface-copycats även på Manhattan och en ny fight på liv och död kan börja.
 
Regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett ("Scream", 2022) återvänder och med sig har de Melissa Barrera, Mason Gooding, "Wednesday"-stjärnna Jenna Ortega och franchise-veteranen Courteney Cox.
 
Idag landar "Scream VI" på SF Anytime, Itunes och liknande plattformar där den finns att köpa från 149 kronor.
 
 
Lite rolig fakta för alla "Scream"-nördar: trots att Courteney Cox har medverkat i alla sex filmerna, så har hennes rollfigur Gale aldrig pratat i telefon med Ghostface - förrän nu. Och scenerna de slåss? Det är Cox själv som gör sina egna stunds:
 
- Det var väldigt fysiskt. Men det var min favoritscen genom alla "Scream"-filmern eftersom jag fick verkligen slåss mot Ghostface. Jag var så stolt över mig själv, säger skådespelerskan till Entertainment Weekly.
 
 
Här på MovieZine blev det högt betyg! "Twisterna och överraskningarna duggar tätt när den blodiga slaktfesten flyttas från småstaden till Manhattan och skruvas till ytterligare", skriver Alexander Kardelo i sin recension.
| 30 maj 2023 06:00 |