Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

8 juli 2023 | 07:00

Streamingtips! "Scream VI" hugger sig in på Netflix

Trött på sommar, sol och blockbusters? Netflix har räddningen!
Idag är det Netflix-premiär för senaste delen i slahser-serien om Ghostface och hans potentiella offer i “Scream VI” - knappt fyra månader efter biopremiären.
 
Serien som började 1996 med Wes Craven i registolen förvandlade huvudrollsinnehavaren Neve Campbell till en av de mest populära final-girlsen någonsin, och fungerade även som startskottet för en av de mest välkända skräckfilmsserierna i modern tid. Craven hann regissera upp till den fjärde filmen innan hans tragiska bortgång 2015 då filmserien stannade upp, däremot släpptes en tv-serie på MTV under samma namn med ytterst få likheter och kopplingar till filmserien.
 
Några år senare fick regissörduon bakom den smått galna “Ready or Not” grönt ljus för att återuppliva filmserien och med originaltrion Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette tillbaka var hypen stor och förväntningarna höga.
 
 
Nya ansikten i form av Melissa Barrera, Jenna Ortega, Mason Gooding och Jasmin Savoy Brown (numera dubbade som The Core Four) kompletterade filmen och succén var ett faktum. Filmen släpptes 2022 och till både publikens och kritikernas förtjusning höll den både måttet och spelade in gott med pengar åt Paramount Pictures.
 
 
Sjätte delen i serien fick grönt ljus omedelbart och hade premiär tidigare i år, och nu är det dags för Netflix-publiken att få ta del av The Core Four och deras senaste äventyr som till skillnad från de tidigare filmerna utspelar sig i New York istället för Woodsboro. Trots Neve Campbells avsaknad som hjältinnan Sidney har filmen mottagits väl och innehåller några av filmseriens mest minnesvärda scener.
 
Kommer du se “Scream VI” på Netflix?
| 8 juli 2023 07:00 |