Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 juni 2022 | 10:00

Mer våld och blod, men ingen Neve Campbell i ”Scream 6”

Slasher-filmernas stjärna Neve Campbell återvänder inte till sjätte delen. Samtidigt berättar Jenna Ortega att kommande uppföljaren blir blodigare och våldsammare än tidigare.
Tråkiga nyheter för alla fans av ”Scream”-filmerna. Franchisens stjärna Neve Campbell, som spelat hjältinnan Sidney i samtliga fem filmer, kommer har dessvärre tackat nej till att ställa upp i den kommande sjätte filmen. Deadline rapporterar att Campbells egna kommentarer verkar syfta på ett erbjudande som - ekonomiskt eller konstnärligt - inte nådde upp till hennes önskemål.
 
- Som kvinna har jag behövt jobba väldigt hårt i min karriär för att etablera mitt värde, speciellt i ”Scream”. Jag kände att erbjudandet som presenterades inte motsvarade det värde jag bidragit med till franchisen.
 
Detta blir alltså första ”Scream”-filmen utan Neve Campbell, som fick sitt genombrott med första filmen 1996 och medverkat i alla sedan dess inklusive femte delen som i år spelat in 140 miljoner dollar.
 
- Det har varit ett otroligt svårt beslut att gå vidare. Till alla ”Scream”-fans, jag älskar er. Ni har alltid stöttat mig så enormt. Jag är för alltid tacksam till er och till vad denna franchise har gett mig de senaste 25 åren.
 
Någon som dock återvänder till filmserien är Jenna Ortega, som gjorde sin ”Scream”-debut som Tara Carpenter i senaste filmen. För Entertainment Tonight berättar hon att filmen och dess ikoniska Ghostface når nya höjder när det kommer till våld och blod.
 
- Ghostface blir lite mer skrämmande. Jag har precis läst manuset och det blir bara blodigare och blodigare. Jag tror att det nog är den mest aggressiva och våldsamma version av Ghostface jag sett, vilket jag tror blir kul att filma.
 
Hur ”Scream 6” klarar sig utan Sidney återstår att se men det är alltid en bonus att veta att vi slasher-fans får vår beskärda del av blod. Även veteranen Courteney Cox, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding och Hayden Panettiere (från del 4) återvänder liksom regiduon Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett. Premiär planeras till 31 mars 2023.
| 7 juni 2022 10:00 |