Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2018 | 18:00

15 filmer som får premiär på Netflix under 2018

Snart kan vi streama nytt från filmskapare som Martin Scorsese, Duncan Jones... och Orson Welles.
Netflix har plockat fram det stora checkhäftet och kommer att spendera mer pengar än någonsin på originalproduktioner under 2018. Enligt egen utsago väntar inte mindre än 80 långfilmer. De flesta titlar och premiärdatum är fortfarande hemliga, men vi har hittat inte mindre än femton filmer värda att hålla ett öga på i år.
 
 
The Polka King - 12 januari

Verklighetsbaserad komedi med Jack Black i rollen som Jan Lewan, något av en polka-legend hemma i Pennsylvania. Vid sidan av musikintresset hade Jan en idé som skulle göra honom rik, men som istället skickade honom i fängelse.

The Open House - 19 januari

Skräckfilmen följer en ensamstående mamma och hennes tonårsson (Dylan Minnette från "Tretton skäl varför") som just har flyttat in till ett nytt hem. Plågade av sorg och minnen efter sin döde make och far vill de bara hitta tillbaks till ett normalt liv. Men något - eller någon - vägrar lämna dem ifred.
 
Godzilla: Planet of the Monsters - 19 januari

Kungen av alla filmmonster, Godzilla, är tillbaka. Den här gången i en japansk anime-film som utspelar sig i en framtid Jorden tagits över av kaijus. Mänskligheten, eller det som finns kvar av den, har drivits ut i rymden. Men några få modiga vill gärna komma hem.
 
 
A Futile and Stupid Gesture - 26 januari

Biografi om Doug Kenney (spelad av Will Forte), det plågade geniet som startade satirtidningen National Lampoon. Varumärket utökades med filmer och tv-program som kom att prägla 70- och 80-talets humor.

The Ritual - 9 februari

Brittisk rysare som utspelar sig i de svenska skogarna. Fyra barndomsvänner drar till Norrland för att vandra och campa, men något mystiskt lurar i mörkret.

Game Over, Man! - 23 mars

Tre vänner ska just få sitt tv-spel finansierat, när deras välgörare och hans företag tas som gisslan av terrorister. Actionkomedi i "Die Hard"-anda med Adam Devine i en av rollerna.
 
 
Eggplant Emoji - 2018

När en tonåring råkar skära av sin penis (!) blir det bråttom för honom och hans vänner att rädda den kära kroppsdelen innan det är för sent. En skruvad komedi av Jake Szymanski, regissören bakom "Mike and Dave Need Wedding Dates". Ben Stiller producerar.

Cargo - 2018

Postapokalyptisk dramathriller med Martin Freeman i huvudrollen. Strandsatta i Australiens ödemark efter en våldsam pandemi, försöker en smittad far att hitta ett tryggt hem åt sin nyfödda dotter innan det är för sent.

Mute - 2018

Alexander Skarsgård spelar huvudrollen i Duncan Jones ("Warcraft") nya sci-fi-thriller, om en stum bartender i Berlin. För att ta reda på vad som hänt hans försvunne partner måste Leo Beijer nästla sig in i stadens undre värld.
 
 
Hold the Dark - 2018

Alexander Skarsgård (igen!) och Jeffrey Wright är två mån som kommer drabba samman när de undersöker en pojkes död och hans mammas försvinnande. Regissören Jeremy Saulnier hyllades stort för sin indie-thriller "Green Room" häromåret.

The Other Side of the Wind - 2018

Orson Welles blev aldrig klar med sin mockumentär "The Other Side of the Wind", som spelades in under början av 70-talet med bland andra John Huston och Peter Bogdanovich. Man jobbar nu med att klippa ihop den, och snart får Welles sista långfilm äntligen möta sin publik.
 
The Week Of - 2018

Adam Sandler, Steve Buscemi och Chris Rock i en komedi om bröllops-förberedelser som går åt skogen. "The Week Of" är den femte Adam Sandler-filmen som släpps via Netflix.
 
 
Outlaw King - 2018

Filmen utspelar sig på 1300-talet då skotske kungen Robert the Bruce besegrade Englands betydligt större och bättre rustade armé. David Mackenzie ("Hell or High Water") regisserar denna David vs Goliat-historia. På slagfältet hittas Chris Pine och Aaron-Taylor Johnson.

Anon - 2018

Science fiction-thriller som utspelar sig i en värld utan anonymitet eller brottslighet. När en detektiv möter en mystisk kvinna blir det plötsligt farligt. Andrew Niccol ("Gattaca") regisserar Clive Owen och Amanda Seyfried.

The Irishman - 2018/2019

Martin Scorsese är tillbaka med Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci i en av de dyraste filmerna som Netflix producerat. En lönnmördare åt maffian minns tillbaka på sitt liv, och berättar om hur han möjligen var inblandad i mordet på den kontroversielle fackföreningsledaren Jimmy Hoffa.
 
 
Vilka av filmerna tycker ni verkar mest intressanta? Kommentera nedan.
| 8 januari 2018 18:00 |