Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2020 | 13:00

Tre nya svenska filmer går direkt till streaming

Snart kan du hyra dokumentären "Catwalk" och animerade "Pelle Svanslös" digitalt.
En hyllad dokumentär och två populära barnfilmer kommer ut på video-on-demand tidigare än väntat.

Familjefilmen "LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet", den animerade "Pelle Svanslös" och feelgood-dokumentären "Catwalk" gick upp på bio i januari-februari. Samtliga har hyllats av både kritiker och publik, och drog många biobesökare.
 
Alla tre dyker upp på utvalda streamingtjänster redan 6 april. De släpps som Premium-VOD, alltså en digital hyrfilm till lite högre kostnad än vanligt.
 
- Det är tråkigt att det krävs en sådan här händelse i vår omvärld för att vi i branschen ska ändra struktur kring när filmerna lanseras i streamingvärlden. Men vi är glada över att vi på SF Anytime kan erbjuda kunder att få se filmerna de längtat efter hemma i soffan. Vi vill kunna se filmer när vi vill och var vi vill och det känns extra roligt att våra kunder snart kan se kvalitetsfilmerna "Catwalk", "LasseMaja" och "Pelle Svanslös", säger Jessie Ross Skärvad, Head of Marketing & Sales på SF Anytime, till MovieZine.
 
 
Sedan Filmstaden stängde sina biografer på grund av coronarisken, har flera biofilmer släppts på digitala tjänster. Inom kort släpps även actionfilmen "Bloodshot" med Vin Diesel och franska dramat "Porträtt av en kvinna i brand".
| 24 mars 2020 13:00 |