Film

Skribent

MovieZine

23 februari 2022 | 20:00

Action och skräck i veckans filmpremiärer på Disney+

Streamingpremiär för actionpackade "The King's Man" - och till helgen släpps en ny originalskräckis.
Två nya filmer får sin streamingpremiär på Disney+ den här veckan. Matthew Vaughns "The King's Man" bjuder på fartfyllda äventyr under första världskriget, och i "No Exit" utspelar sig ett kidnappningsdrama under en snöstorm. Spionaction eller spänning - vad väljer du?
 
 
"The King's Man" är en prequel till de två "Kingsman"-filmerna som introducerade oss för en ny värld av hemliga brittiska agenter. Här får vi resa bakåt i tiden för att se hur agenturen startade och hur sjutton de håller sig så välklädda.
 
Ralph Fiennes spelar Orlando Oxford, en man som utmanar bland annat Rasputin (Rhys Ifans) och försöker få ett stopp på ett krig som kan utplåna världen. 
 
"Den vågade bladningen av tjusigt ögongodis och satsig action bjuder på en häftig åktur - inklusive en av årtiondets mest underhållande scener", skriver Oskar Möller i sin recension på MovieZine.
 
 
"No Exit" är titeln på en ny originalfilm från Hulu, som får sin svenska premiär på Disney+ på fredag. 
 
Handlingen följer den unga kvinnan Darby (Havana Rose Liu), som under en snöstorm blir strandsatt på en rastplats vid en motorväg, tillsammans med fem främmande personer. I en skåpbil på parkeringen stöter hon på en bortförd flicka, och utan någon annan hjälp i sikte måste hon själv ta reda på vem som är kidnapparen.
 
| 23 februari 2022 20:00 |