Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 oktober 2023 | 09:00

Spana in stjärnspäckat spökhus - nu kan du streama ”Haunted Mansion”

Lagom till Halloween-säsongen så kan du nu streama familjevänliga spökäventyret ”Haunted Mansion” på Disney Plus.
Oktober är den ultimata månaden för spöken, gastar och demoner men barnfamiljer vill kanske undvika de läskigaste rysarna. Därför kan det vara en god nyhet att du nu kan streama spökkomedin ”Haunted Mansion”, baserat på Disneys temaparkattraktion.
 
Det är den andra filmatiseringen av attraktionen, efter 2003 års version med Eddie Murphy. Den här gången är det änkan och ensamstående mamman Rosario Dawson som med sonen (Chase W. Dillon) flyttar in i drömvilla i New Orleans. Men de visar sig inte vara ensamma och får snart besök av en rad experter.
 
Den imponerande ensemblen består av LaKeith Stanfield som astrofysiker, Owen Wilson som präst, Tiffany Haddish som medium, Danny DeVito som professor, Jamie Lee Curtis som damen i kristallkulan och Jared Leto som spöke.
 
För regin står Justin Simien, som ligger bakom ”Dear White People” och dess spinoff-serie samt skräckfilmen ”Bad Hair”. ”Haunted Mansion” var kanske ingen favorit hos kritikerna och floppade på bio men kan passa barnfamiljer som vill undgå Halloween-månadens frossande i våld och blod.
 
Du kan streama ”Haunted Mansion” på Disney+ från och med idag.
 
Se trailern här:
 
| 4 oktober 2023 09:00 |