Skribent

MovieZine

1 augusti 2023 | 06:00

Spöklikt tomt på bio: publiken dissar Disneys “Haunted Mansion”

“Haunted Mansion” är Disneys senaste försök att göra om en av sina nöjesparksattraktioner till framgångsrik blockbusterfilm. Framgången har dock uteblivit.
Istället har biobesökarna vallfärdat till biograferna och gottat sig åt sommarens två väntade hits "Barbie" och "Oppenheimer".
 
 Så trots en budget på 150 miljoner dollar och en rollista som inkluderar Owen Wilson, Rosario Dawson och Jared Leto så verkar “Haunted Mansion” inte hemsöka mycket annat än Disneys balansräkning. Kritikernas mottagande var ljummet (42% på Rotten Tomatoes), och biopubliken har uteblivit till den grad att filmens globala intäkter efter premiärhelgen endast genererat 33 miljoner dollar i intäkter, vilket är småpengar för Disney.
 
“Haunted Mansion” är inte Disneys första försök att göra film av sin läskiga åkattraktion. Redan 2003 gjordes filmen “The Haunted Mansion” med Eddie Murphy i huvudrollen. Den lyckades bättre ekonomiskt, och spelade in 182 miljoner. Om “Haunted Mansion” lyckas nå liknande framgång får tiden utvisa, men det ser inte ljust ut.
 
Filmen följer Gabbie (Rosario Dawson) som tar hjälp av en tourguide (Lakeith Stanfield), en präst (Owen Wilson), ett medium (Tiffany Haddish) och en professor (Danny DeVito) för att bli av med de spöken som hemsöker hennes herrgård.
 
Tänker ni se “Haunted Mansion”?
| 1 augusti 2023 06:00 |