Film

Skribent

MovieZine

28 mars 2023 | 15:00

Dekadenta ”Babylon” nu tillgänglig för streaming

Damien Chazelles stjärntäta tillika vildsinta uppgörelse med filmindustrin får idag premiär på video-on-demand i Sverige.
Gränslöst partajande i Hollywoods tidiga år är vad som väntar i ”Babylon”. ”La La Land”-regissören visar upp den mest infernaliska sidan av 20-talets filmindustri där medvind i karriärstegen snarare ledde till vansinne än välgång. I kontrast till Tarantinos hyllning till branschen i ”Once Upon a Time in Hollywood” så är ”Babylon” tvärtom en mardrömstripp in i en industri som fullkomligt äter folk.
 
Idag, den 28 mars, har ”Babylon” alltså digitalpremiär. Den snordyra filmen har beskrivits som väldigt ambitiös och en färgsprakande fest för ögat, men också som substanslös och virrig.
 
Trots en hyllad regissör bakom kameran och med stora affischnamn som Brad Pitt, Margot Robbie samt Tobey Maguire så vallfärdade folket knappast till biograferna. Om du (som så många andra) inte såg filmen på bio kan du nu istället avnjuta (?) filmen hemifrån och avgöra själv om den är värd ris eller ros.
 
”Det är högt rekommenderat att ta en titt, trots hur ofta du kanske kommer vilja titta bort. Det har varit en lång resa från stumfilmer till nu och vissa var nog inget vidare, men det fanns en hel del guldkorn längs vägen och ”Babylon” är mycket medveten om det.”, skriver MovieZines recensent Lucas Mass i sin recension och gav filmen betyget 3/5.
 
 
Du hittar ”Babylon” hos streamingtjänster som SF Anytime och Itunes, som digital köpfilm från 189 kr.
| 28 mars 2023 15:00 |