Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 augusti 2022 | 20:00

Nu kan du streama animerade "Tur" gratis hos Apple TV+

Upp till bevis när den gamle Pixar och Walt Disney-chefen återvänder med sin nya animerade långfilm, fast nu genom Skydance Animation hos Apple TV+.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Efter att ha regisserat filmer som "Toy Story", "Toy Story 2" och "Ett småkryps liv" har filmskaparen John Lasseter varit en av de högsta cheferna inom Pixar och Disney under nästan 30 års tid. Efter att ha hoppat över till motsvarande position hos nybildade Skydance Animation, blir nu "Tur" den första av totalt fyra animerade filmer - som alla kommer att släppas hos Apple TV+ under de kommande åren.
 
"Tur" är på många sätt en blandning av filmerna "Insidan ut", "Monster's Inc." och kanske även en släng av "Zootopia". Där vi får följa den otursförföljda unga kvinnan Sam Greenfield (Eva Noblezada), som mer eller mindre bokstavligt talat snubblar rakt in i den magiska värld som skapar all tur och otur vi människor sedan drabbas av. Vilket givetvis bjuder på både insikter, lärdomar och förhoppningsvis en hel del kul på vägen dit.
 
 
Vid sidan om Noblezada i huvudrollen kommer vi även att få höra skådespelare som Simon Pegg, Jane Fonda och Whoopi Goldberg låna ut sina röster till den nya filmen. Filmen är regisserad av Peggy Holmes och skriven av Kiel Murray, Jonathan Aibel och Glenn Berger, med Lasseter som producent. Under helgen kommer du även att kunna läsa och titta på våra intervjuer med Goldberg, Fonda och Pegg.
 
Om du redan är prenumerant hos Apple TV+ så är det bara att börja streama "Tur" på direkten. Annars kan alla nya kunder testa på tjänsten gratis i 7 dagar - vilket ger dig gott om tid att hinna se klart filmen.
| 5 augusti 2022 20:00 |