Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 april 2023 | 16:00

Spelet "Stray Gods" är en interaktiv musikal

Flera röstskådespelare från spelserien "The Last of Us" sjunger i det lovande musikalspelet.
Spelmediet är onekligen känt för att kunna leverera riktigt bra och minnesvärd musik, men det är ganska sällan som vi sett en musikal i ett spel (tänker dock på operascenen i "Final Fantasy VI" eller "The Great Mighty Poo" i "Conker's Bad Fur Day").
 
"Stray Gods: The Roleplaying Musical" verkar råda bot på det, som är ett spel skrivet av "Dragon Age"-författaren David Gaider.
 
 
Spelet handlar om Grace som kommer i kontakt med de grekiska gudarna som i hemlighet bor bland oss. En dag får hon mystiska krafter som gör att hon kan sjunga riktigt övertygande, samtidigt som gudarna anklagar henne för ett mord. 
 
Här gäller det att lösa mysteriet om mordet du är felaktigt anklagad för, göra stora val och delta i musikalnummer som påverkas av dina beslut.
 
Musiken är skriven av Austin Wintory, som bland annat ligger bakom tonerna i spel som "Journey", "Assassin's Creed Syndicate" och "Abzu".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
En intressant detalj är att flera röstskådespelare går att känna igen från "The Last of Us"-serien som Ashley Johnson (Ellie), Troy Baker (Joel) och Laura Bailey (Abby), som vi kommer få höra sjunga i spelet. Både Ashley och Troy gjorde även gästspel i tv-serien baserad på spelet.
 
"Stray Gods: A Roleplaying Musical" släpps till PC den 3 augusti.
 
Tror du att det är en bra idé att göra spel av musikalgenren?
| 15 april 2023 16:00 |