Serie

Skribent

MovieZine

30 september 2019 | 18:07

Officiellt: Det blir en fjärde säsong av "Stranger Things"

"We're not in Hawkins anymore."
Ingen är förvånad, men det här var ändå glada nyheter för alla fans. Idag meddelar Netflix att den hyllade serien "Stranger Things" förnyas med en fjärde säsong.

Netflix och bröderna Duffer, skaparna bakom serien, har samtidigt kommit överens om ett flerårigt avtal där de kommer utveckla nya originalfilmer och -serier för streamingtjänsten.
 
 


- Bröderna Duffer och "Stranger Things" har fängslat tittare runt om i världen. Vi är därför väldigt glada över att utöka vårt samarbete med dem och få ta del av deras livliga fantasi i andra film- och serieprojekt som våra tittare kommer att älska. Vi kan inte vänta med att se vad som komma skall när bröderna Duffer lämnar världen Upside Down bakom sig, säger Ted Sarandos, Chief Content Officer i ett pressmeddelande.

Matt och Ross Duffer tillägger:

- Vi kan inte vänta med att få berätta många fler historier tillsammans – och vi börjar naturligtvis med en returresa till Hawkins!
 
 
Ingenting om när fjärde säsongen av "Stranger Things" kan tänkas landa, men räkna med sommaren 2020. Se en första teaser här nedan:
 
 
Om bröderna Duffer
 
Tvillingbröderna växte upp i Durham, North Carolina och började skapa filmer i tredje klass med hjälp av en Hi8-videokamera som de fått av sina föräldrar. De studerade vid Dodge College of Film and Media Arts och tog examen i filmproduktion 2007.

Efter examen skrev och regisserade bröderna flera kortfilmer och blev uppmärksammade av Warner Bros., som förvärvade deras manus för den post-apokalyptiska skräckfilmen Hidden. Även filmskaparen M. Night Shyamalan fick upp ögonen för bröderna och anställde dem som manusförfattare för serien "Wayward Pines" från Fox.

Med en växande framgång bakom sig presenterade bröderna Duffer sin idé om "Stranger Things" – en hyllning till 1980-talets filmer. Serien plockades upp av Netflix, hade premiär sommaren 2016 och blev snabbt ett globalt fenomen, med Matt och Ross i spetsen som manusförfattare, regissörer och skapare.
 
 
Vad tyckte ni om säsong 3? Ser ni fram emot nya filmer och serier från Duffer-bröderna?
| 30 september 2019 18:07 |